» Galet goda hurtbullar

Bakade igår "galet goda hurtbullar" :D Som både fick ätas till middagen och frukosten idag. Det är många ingredienser och det tar lång tid att göra (tog cirka 4 timmar totalt), men sen så har man 30 bröd att äta och frysa in :D
 
Du behöver (30 småbröd):
 
deg 1:

5 dl kokhett vatten
3 msk brödkryddor
2 msk salt
3 dl rågkross
2 dl krossade linfrön
2 dl fint rågmjöl
 
deg 2:

5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl mörk sirap
3 dl hasselnötter
3 dl fiberhavregryn
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade katrinplommon
4 dl rågsikt
4 dl dinkelsikt
4 dl vetemjöl
 
Solrosfrön till topping
 
Blanda alla torra ingredienser i deg 1 och häll över det kokande vattnet. Rör runt och täck sedan med plastfolie och låt stå i 30 min. 
Värm mjölken till fingertemperatur, smula ner jästen och rör runt tills den löst sig i mjölken. Rör ner deg 1 i mjölken.  Blanda i sirap, grovt hackade hasselnötter, havregryn, russin, hackade aprikoser och hackade katrinplommon. Blanda samman mjölsorterna och ha i lite i taget samtidigt som du vispar med degkrokar. Degen ska vara väldigt kladdig så spara cirka 1 dl. Klicka ut bröden på bakplåtspapper, ett tips är att väga hela degen och sedan dela detta på 30, så får du alla bröd lika stora. Strö sedan över lite mjöl och solrosfrön och låt jäsa under bakduk i 1,5 timme. Grädda sedan bröden i 200 grader mitt i ugnen i cirka 20 minuter. 
 
Supergoda och väl värda mödan!!!!
 
 
 
 
Nu ligger 8 bröd framme och resten i frysen, bara att ta fram och njuta när de är slut ;)
 


Ullis
04 September, 2014 - 18:32

Har testat dom och dom här bullarna blev jättegoda:)

Svar: Ja visst blev dem :D
Jessica Berggren


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo