» Baka supergott fruktbröd!

I går bakade jag mitt faovritbröd. Hade tänkt att gå en härlig långpromenad efter jobbet då jag slutar tidigt på fredagar men vädret var hemskt... Duggregn och supervindar! Nej så det fick bli lite bakning istället! Tror inte att jag har lagt upp receptet här förut (som kommer från Leila), så här är det:
 
Du behöver (2 bröd):
 
1 dl surdeg av råg (går att köpa vid jästen)
25 g jäst (1/2 paket)
4 dl kallt vatten
1 msk mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk kanel
3,5 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl
100 g hasselnötter
100 g torkade tranbär eller russin
200 g torkade aprikoser
 
Smula jästen i en bunke och häll i vatten, sirap, salt och kanel. Tillsätt surdegen, rågmjöl och lite av vetemjölet i taget. Använd med fördel en bakmaskin och kör på låg hastighet tills degen ser elastisk ut. Ha sedan i alla nötter och torkad frukt och kör på i högre hastighet i ca 5 min. Låt sedan jäsa under bakduk i 1 timme. 
Dela degen i två delar, vik dem några gånger, forma till limpor och rulla i rågmjöl. Lägg limporna i 2 smorda avlånga bakformaroch låt jäsa i ytterligare 1 timme. 
Sätt på ugnen på 250 grader och ställ in en långpanna i botten. Snitta bröden i tre längsgående snitt med en vass kniv och ställ in i ugnen. Häll på 1 dl vatten i långpannan och stäng luckan snabbt! Sänk temperaturen till 230 grader. Baka bröder i 30 min, ta sedan ut och ställ på galler för att svalna. Njut!
 
 
 
 
 
 


Anna Emanuelz
26 Oktober, 2014 - 09:41

Brödet var jättegott!

Svar: Vad kul!! :D min favorit :)
Jessica Berggren


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo